LEEF-praktijkruimte.jpg

Werkwijze

Hoe werkt LEEF

LEEF werkt met een vernieuwende manier om ongewenste en belemmerende patronen in je dagelijks leven op te lossen. Het verschil met andere vormen van coaching en therapie is dat de nadruk niet ligt op het bewust aanleren van nieuw gedrag of andere denkpatronen, het omgaan met emoties of anders leren kijken vanuit nieuwe inzichten. LEEF betrekt juist ook het onderbewustzijn bij het proces. Hierdoor kun je datgene wat je met je verstand nog niet hebt kunnen bereiken of oplossen, blijvend en moeiteloos veranderen. Het onderbewuste brein speelt een krachtige rol en bepaalt voor ruwweg 95% jouw gedachten en gedrag. Gedragswetenschappers bevestigen dat onze gedachten en gedrag een directe weerspiegeling zijn van onze overtuigingen, die veelal vanuit deze onderbewuste programmering worden gegenereerd.

 

De kortste en meest effectieve weg naar blijvende en moeiteloze verandering

In het onderbewustzijn liggen overtuigingen en (onverwerkte) ervaringen opgeslagen als conclusies die je onderbewustzijn heeft getrokken uit eerdere ervaringen. Deze overtuigingen en ervaringen bepalen in grote mate hoe je in het leven staat en hoe je je leven vorm geeft. Als je gelooft dat jij alles gedaan kan krijgen, dan zal dat een heel ander effect hebben op je doen en laten, dan als je dat niet gelooft. Als je onderbewuste niet op één lijn ligt met hoe jij je wilt voelen, denken en gedragen, geeft dat stress, vervelende emoties en energieverlies. Dat verklaart waarom blijvend veranderen niet in alle gevallen lukt of alleen met motivatie en inspanning stand houdt. Je blijft er telkens mee zitten of tegenaan lopen, ondanks dat je hier bewust graag verandering in wil brengen. Probeer je maar eens het volgende voor te nemen:

 • Je doel te behalen als je niet gelooft dat je het kan

 • De juiste partner te vinden als je relaties telkens stuklopen

 • Je werk los te laten als je je verantwoordelijk voelt

 • Te kiezen voor ander gedrag in een bepaalde situatie als je boosheid, verdriet of angst ervaart

 • Jezelf waardevol te vinden als je een laag gevoel van eigenwaarde hebt

 • Dat je best doen goed genoeg is, als je het gevoel hebt dat het nooit goed genoeg is

 • Jezelf uit te spreken als je dichtklapt in bepaalde situaties

 • "Nee" zeggen als grenzen aangeven moeilijk voor je is​

Los datgene op wat je tegenhoudt, geef datgene wat je nastreeft een boost

Door jouw onderbewuste op één lijn krijgen met je bewuste doelen en de blokkades die we hierin tegenkomen opruimen, zorgen we ervoor dat verandering en nieuwe mogelijkheden binnen bereik komen. Met Emotieve Therapie en PSYCH-K® worden onrust, stress, belemmerende gedachten / overtuigingen en vastzittende emoties vanuit je onderbewuste brein benaderbaar gemaakt en getransformeerd. Dit levert een toename aan energie, positieve verandering in je denken, keuzevrijheid, ruimte en innerlijke rust op. Met Emotieve Therapie lossen we blokkades blijvend op, waardoor terugkerende vastzittende emoties en belemmerende gedachten voorgoed verdwijnen – en de patronen in het dagelijks leven die hiermee verbonden zijn. Met PSYCH-K® realiseren we ondersteunende overtuigingen, waardoor je als het ware met een andere, positievere bril om je heen kijkt. Door de keuzevrijheid in de manier waarop je denkt, doet en hoe je je voelt, ontstaan als vanzelf veranderingen en nieuwe mogelijkheden. Daarnaast kost het geen inspanning om de gewenste verandering in stand te houden. Benieuwd naar hoe dit werkt en hoe anderen dit hebben ervaren? Lees dan de antwoorden op de vragen hieronder of bekijk de videofragmenten.

Praktijk LEEF
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon

©2020 LEEF coaching en therapie

Blijf op de hoogte