Wie is Rob

Mijn naam is Rob Scheele, en hier volgt een schets van mijn ervaring tot nu toe. Ik heb ruim 10 jaar ervaring als Management- en Organisatieadviseur. Naarmate mijn interesse in de verbinding tussen lichaam en geest groeide, heb ik mijn kennis uitgebreid tot buiten het bedrijfskundige veld door verschillende seminars, opleidingen en cursussen te volgen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Vanuit deze ontdekkingsreis groeide mijn fascinatie over de verschillen tussen de manier waarop mensen in het leven staan en over het feit dat je daar op het eerste gezicht zo weinig invloed over lijkt te kunnen uitoefenen. Ik merkte dat (wetenschappelijke) inzichten, inspanning en goedbedoelde adviezen niet voor iedereen werkten, of in ieder geval maar gedeeltelijk of tijdelijk. 

 

Een blijvende oplossing, zonder enige inspanning

In mijn zoektocht naar een effectieve manier om mijn hulpvraag op te lossen, is Emotieve Therapie op mijn pad gekomen. Hoewel ik hier aanvankelijk nuchter instapte, kreeg ik door deze ervaring het besef dat het veranderen van onze belevingswereld wel degelijk mogelijk is. Je kunt jezelf hiermee letterlijk ontdoen van terugkerende belemmerende emoties en gedachten, waardoor je jezelf ongewild in dezelfde patronen en situaties blijft terugvinden. Vanuit mijn enthousiasme over de resultaten, die tot op de dag van vandaag blijvend en zonder enige moeite aanhouden, en een nieuwsgierige geest volg ik gedurende twee jaar de opleiding tot Emotief Therapeut. Daar waar woorden en inzichten tekort schieten, lost Emotieve Therapie ontwikkelblokkades blijvend en moeiteloos op. Hiermee vervalt het probleem en ontstaan nieuwe mogelijkheden. Het wordt dan ook wel de 'nieuwe psychologie' genoemd. Ik zet deze methode graag in en ik ben telkens nog verrast over de positieve resultaten die het teweeg brengt. 

Meet jezelf een vrolijke bril aan

Na een verdieping in het werk van celbioloog Bruce Lipton, en het lezen van zijn boek "De biologie van de overtuiging: hoe je gedachten je leven bepalen", vervolgde ik mijn pad door me in PSYCH-K® te bekwamen. Toen ik de eenvoud van deze methode ontdekte om overtuigingen te veranderen, besloot ik om deze ervaring te integreren in mijn praktijk. Je kunt jezelf met deze methode in feite een andere bril aanmeten, waardoor je met een positievere, verruimde blik om je heen kan kijken. Wat ik heb gemerkt is dat de combinatie van deze twee methoden voor een doorbraak kan zorgen. Het is bedoeld voor eenieder die daadwerkelijk een blijvende oplossing wil hebben voor een hulpvraag, zonder poespas en zonder dit onnodig te hoeven uitdiepen. Het hoeft dus gelukkig niet zo zwaar en het maakt veranderen leuk en eenvoudig.

Mijn visie

In mijn praktijk kijken we samen naar jouw gezondheid en welbevinden vanuit holistisch perspectief. Ik ben gespecialiseerd in de psychologische component van (lichamelijke) klachten, het veranderen van je overtuigingen, je emotioneel en geestelijk welzijn en stressreductie. Hoe jij naar gezondheid en naar jezelf kijkt zijn belangrijke factoren, onder andere in of je al dan niet gevoeligheden hebt of ontwikkelt. Het aanbod is complementair en ondersteunend aan de reguliere zorg. Mijn visie op gezondheid laat zich het beste vertalen in onderstaand filmpje.

Je bent van harte welkom!

Ik kan je het beste helpen als je:

 • Gemotiveerd bent om datgene wat in de weg staat van jouw doelen en verlangens op een effectieve manier blijvend op te lossen

 • Verantwoordelijkheid neemt en resultaat wilt boeken

 • Bereid en in staat bent om in jezelf te investeren en een veranderproces aan te gaan

Mijn aanbod is minder geschikt voor je als je:

 • Enkel op zoek bent naar een luisterend oor of alleen wilt praten

 • Op zoek bent naar een quick fix of wondermiddel

 • Op zoek bent naar een therapeut of coach die jou gaat vertellen hoe je met je vraagstuk om kan gaan

Opleiding en professionaliteit

Met het doel om steeds effectiever te worden in mijn werk, en voor mijn persoonlijke groei, volg ik regelmatig nascholing en intervisie. Ik ben verbonden aan Opleidingsinstituut SET, waardoor ik aan de wieg sta van elke nieuwe ontwikkeling. Ik ben van mening dat, ook al heb je nog zoveel aanleg of ervaring, je je in een bepaald vak moet bekwamen. Daartoe heb ik meerdere cursussen en opleidingen gevolgd:

 • Opleiding Emotieve Therapie (i.o.), Opleidingsinstituut SET

 • PSYCH-K® Advanced Facilitator, Opleidingsinstituut de Werff

 • PSYCH-K® Basis Facilitator, Opleidingsinstituut de Werff

 • Reiki, Nederlof Instituut

 • Shin-Do, Nederlof Instituut

 • Ki, Hans Peter Roel

In mijn algemene voorwaarden worden de richtlijnen beschreven die ik hanteer ten aanzien van kwaliteit en professionaliteit in de uitoefening van mijn beroep. Denk hierbij dossiervorming, vaktechnische normen, beroepsregels, privacy en de door de wet verplicht gestelde klachtenregeling. 

cat_collectief_schild_2020_internet.png

LEEF is aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten onder registratienummer CL3487-05-03-20

Waarom LEEF

Waar gesprekken en coaching tot begrip en nieuwe inzichten kunnen leiden, is LEEF bedoeld voor een doorbraak op het gebied van jouw geestelijk en lichamelijk welbevinden. Met LEEF bied ik een korte en effectieve weg naar een oplossing voor datgene waarvan je weet hoe je het anders kan en wil, maar wat je zelf nog niet hebt kunnen oplossen of bereiken. Het gevoel van vrijheid en de ontwikkeling die ik hieraan heb overgehouden gun ik iedereen en deel ik dan ook graag. Mijn enthousiasme komt voort uit wat het mijzelf gebracht heeft en het geeft me veel voldoening om dit nu ook bij mijn cliënten te zien gebeuren. In mijn beleving is het noodzakelijk om begeleiding te hebben van een neutrale deskundige die deze processen zelf aan den lijve heeft ondervonden en je daarin professioneel en betrokken kan faciliteren. Mijn ideaal is dat ik je door middel van deze benaderwijze de vrijheid kan laten ervaren om in het leven te staan zoals je dat zelf graag wilt.

Praktijk LEEF
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon

©2020 LEEF coaching en therapie

Blijf op de hoogte